Joris van Eekhout: Dubbeltjes, kwartjes en koffie

Opgroeien in Amsterdam Noord op de 8e verdieping van de flat Wipmolen in de Molenwijk. Als oudste en leergierige zoon binnen een multicultureel gezin (vader uit Indonesië, moeder uit Zwitserland) – waar de eindjes iedere maand aan elkaar geknoopt moesten worden – werd ik geregeld toegesproken door volwassenen in onze omgeving: “Joris, onthoud heel goed, wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”. Mijn antwoord hierop was altijd “waarom eigenlijk niet?”

Destijds besloot mijn vader – naast zijn baan als gemeenteambtenaar – om met een eigen foodtruck op doordeweekse avonden langs de deuren te gaan om eigen gemaakte Saté te verkopen. Ondanks matig succes werkte ons hele gezin enthousiast mee. En daarmee leerde ik als vanzelf, dat je op z’n minst kon proberen om over eigen en opgelegde ‘beperkingen, vooroordelen, grenzen’ heen te stappen.

To challenge the status-quo

Gesteund door de liefdevolle inbreng van mijn ouders, greep ik de kans om als eerste en enige in de familie te gaan studeren. Mijn eerste ervaring op het vlak van verandermanagement deed ik op, toen ik als jonge interimmanager (24 jaar oud, fris uit de schoolbanken) een kleine onderneming in de metaalverwerkende branche met succes van een faillissement redde. Met de implementatie van het door mij ontwikkelde nieuwe ondernemingsplan groeide de omzet gestaag (+50%) en in ruim 1,5 jaar waren we weer levensvatbaar met een gezond toekomstperspectief voor verdere groei.

Transformatie en potentie

Ik kijk graag verder dan de specifieke functie van iemand, ik geloof dat mensen altijd iets meer kunnen, dan dat ze denken of van hun verwacht wordt. Als regiomanager binnen de Nederlandse glas bedrijfstak kreeg ik de opdracht tot het vormen van de eerste en grootste regio van handels- en transformatiebedrijven. Onder mijn leiding werd onze succesvolle ‘customer intimacy’ strategie uitgerold, vanuit mijn visie dat iedere medewerker in de organisatie een verkoper is.

Om de duurzame inzetbaarheid en “verborgen” talenten en kwaliteiten te verbeteren, heb ik een interne job carrousel in het leven geroepen. Waarbij vele medewerkers over de verschillende vestigingen heen een nieuwe functie kregen. We hebben vele kleinere en grotere successen gevierd, waarbij de dynamiek binnen de regio, medewerkers-/ klanttevredenheid en samenwerking tussen de vestigingen onderling aanzienlijk verbeterde. Daarmee werden ook de operationele en financiële resultaten conform de doelstellingen behaald.

Vrijheid en avontuur

Mijn ondernemende en mensgerichte instelling kwam goed van pas tijdens de zware conjuncturele omstandigheden (bouw en financiële crisis). Ik heb ruime ervaring opgedaan met reorganisaties, samenvoegen en afstoten van businessunits en afdelingen – zonder daarbij de menselijke kant van de situatie te verliezen.

En ook als algemeen directeur van een industriële producent (de lokale marktleider) heb ik geleerd een succesvolle eigen koers te varen binnen een complexe concurrerende internationale context. Hoe je succesvol een sterk verkoopprijsbeleid bij sterk wisselende grondstofprijzen kunt voeren. En daarmee de winstgevendheid jaar op jaar met tientallen procenten groeide.

Vrijblijvend 1-op-1 gesprek

Mijn sabbatical periode in 2018 met verblijven in de Sinaï en Israël bevestigde mijn credo “Hou van het leven dat je leeft, en leef het leven waar je van houdt”.

In 2019 ben ik gestart met m’n eigen bedrijf IM Joris en stap ik graag in de rol van ‘boegbeeld’ van jouw organisatie, zodat ik deze slagvaardig(er) kan maken.

Bij voorkeur doe ik dit in de rol van lijnmanager op directieniveau met commercieel profiel binnen de (maak-) industrie, B2B, bouwmaterialen branche en handel. Bij internationale concerns, MKB+ of familiebedrijven.

Interesse gewekt? Laat vrijblijvend je naam en email achter bij de plan je gratis bakkie koffie knop of neem direct contact met me op:

joris@imjoris.eu

+31 650 510 576

Vier gratis e-books!